השאירו פרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    יישוב סכסוך

    החוק להסדרי התדיינות במשפחה:

    החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה נכנס לתוקף ביולי 2016. חשוב להכיר את החוק החדש, מהן פגישות המהות וכיצד ניתן להגיע להסכמות ללא צורך להגיע למאבק בבתי המשפט לענייני משפחה.

    ​הליך יישוב הסכסוך:

    בטרם הגשת בקשה ליישוב סכסוך בין אם לבית המשפט ובין אם לבית הדין הרבני , מומלץ להיוועץ בעו"ד בכדי להבין את ההשלכות בפתיחת הליך.

    לאחר מכן, למלא טופס "בקשה ליישוב סכסוך" ולהגישו לבית המשפט או לבית הדין הרבני בצירוף תשלום אגרה בסך 100 ₪.

    לאחר פתיחת ההליך- הבקשה ליישוב סכסוך תועבר ליחידת הסיוע בהתאמה למקום אשר הוגשה הבקשה והצדדים יזומנו למפגש ראשון ללא צורך בליווי עו"ד, חשוב שלא לזלזל בפגישה זו ולמצות את פגישה זו.

    החל מרגע הגשת הבקשה ליישוב סכסוך- תחל תקופת עיכוב בת 45-60 ימים בה יתקיימו ארבע פגישות במסגרת יחידת הסיוע לכל היותר.

    ​לא ניתן לכפות על מי מהצדדים להמשיך ולהגיע למפגשים ביחידת הסיוע, במסגרת עשרה ימים מיום הפגישה האחרונה הנערכה במסגרת יחידת הסיוע ( פגישת מהו"ת) , על הצדדים להגיש הודעה ליחידת הסיוע , האם הם מעוניינים להמשיך בהליך הגישור במסגרת יחידת הסיוע.

    במסגרת ההליך, אין אפשרות להגיש תביעות לבית המשפט או לבית הדין הרבני , יחד עם זאת ניתן להגיש סעדים זמניים, כגון: מזונות זמניים וסעדים בעניין קטין וכו.

    אומנם, מרוץ הסמכויות כבר לא קיים אך יש לציין כי הצד שהקדים להגיש את בקשת יישוב הסכוך- הוא הצד אשר יהיה רשאי להגיש את תביעותיו תחילה – הצד שהגיש את יישוב הסכסוך נהנה מזכות קדימה ובפניה בתביעות לערכאה השיפוטית הנכונה עבורו.

    חברה לשיווק ופרסום חברה לשיווק ופרסום
    דילוג לתוכן